Renovatie van een webwinkel – vaker nodig dan je denkt

Een jaar of tien geleden, toen het fenomeen webwinkel grootschaliger gebruikt ging worden en ook retailers daar voorzichtig mee gingen experimenteren, werden deze webwinkels óf door professionele webdesigners gebouwd óf door een zoon, buurman, kennis "die handig is met computers".

Met de professionele webwinkelbouwer was je toen (uiteraard) het duurst uit geweest. Met de toen beschikbare middelen, kostte het bouwen van een webwinkel toen al vaak honderden tot duizenden uren met bijbehorend prijskaartje. En als je iets wilde wijzigen (andere prijs bij een product, nieuwe producten, een tijdelijke aanbieding), dan was het ook meteen diep in de geldbuidel tasten bij deze professionele jongens. Maar daar bleef het vaak niet bij: om de site of webwinkel technisch bij te laten houden, moest er vaak een duur onderhoudscontract worden afgesloten, waarvan maar de vraag was wat je daarvoor terug kreeg.
Met de "handige" buurman was het vaak een meer avontuurlijk traject: volledig afhankelijk van de technische kennis en kunde van deze buurman was het eindresultaat meestal toch een grote verrassing die in veel gevallen ver af stond van je eigen verwachting. Goed, het scheelde natuurlijk wel enkele honderden euro's aan investering! Na een half jaar of zo, verdween deze handige kennis langzaam uit beeld en was er niemand meer die de webwinkel nog bij hield en daarmee verdween ook de waarde van het hebben van een webwinkel.

Renovatie van een webwinkel - vaker nodig dan je denkt

Het grappige (of juist trieste) is dat veel van deze "eerste" lichting webwinkels er dus gewoon nog steeds zijn! Webwinkels die niet meer onderhouden worden, sterven niet automatisch een "digitale dood" maar blijven immers gewoon bestaan. Even googelen en je kunt ze gemakkelijk vinden.

Heb je ooit zo'n webwinkel gehad of heb je die nog en wil je er van af, controleer dan even bij je hosting provider hoe en waar je website draait. En neem actie om die laten te verwijderen. Mocht je niet weten hoe dit te doen, neem dan gerust contact met ons op. TIP: Zorg in ieder geval dat je domeinnaam (de naam die de klanten intikken om naar je webwinkel of website te gaan) op jouw eigen naam staat geregistreerd of dat komt te staan. Deze naam is immers van jou en dat moet ook zo blijven. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wil je je webwinkel weer nieuw leven inblazen? Zeker vandaag de dag is het mogelijk om een echt professionele webwinkel snel en betaalbaar volgens jouw wensen te laten bouwen. Wij bouwen snel en vakkundig professionele websites en webwinkels voor uiteenlopende branches (van hoortoestellen tot dakkapellen, en van websites voor ZZPers tot webwinkels speciaal voor banketbakkers).
Wij zijn tevens gespecialiseerd in het overnemen van website bouwtrajecten en in het uitvoeren van spoedklussen met een harde deadline. Neem gerust contact met ons op.