Is jouw website óók zo traag? Dat vindt Google niet leuk!

technische SEO

In de afgelopen weken hebben wij voor een aantal klanten hun bestaande website (die niet door ons was gemaakt) gecheckt en geoptimaliseerd. Meestal was dat hard nodig. Laat ik eens uitleggen waarom zo'n getunede website belangrijk is.

We willen allemaal dat onze site goed gevonden kan worden in Google (van de andere zoekmachines doet alleen Bing nog een beetje mee, de rest is uitgespeeld) en liefst óók nog dat ONZE site bovenaan in de zoekresultaten verschijnt. Daar hebben we eerder al over geschreven. Helaas heeft Google het niet écht eenvoudig gemaakt en bovendien veranderen zij de regels (die bepalen hoe hoog je in de zoekresultaten verschijnt) ook minstens één keer per jaar. Dat betekent dat je site die in 2013 altijd op de eerste pagina met zoekresultaten stond, inmiddels naar de derde pagina kan zijn gezakt. Waar niemand hem meer ziet. Het is dus net als met auto's: je moet je site af en toe een grote beurt geven. Door iemand die op de hoogte is van de spelregels. Dat kunnen wij dus prima voor je doen.

Als je het hebt over SEO (search engine optimization oftewel 'zoekmachineoptimalisatie') gaat het niet alléén maar over content, relevantie, meta tags, keywords en dergelijke. Eén van de factoren die Google meeneemt in het bepalen van je page ranking is namelijk: de snelheid van je site. Hoe lang duurt het voor iedere pagina van je website is ingeladen? Als dat langer dan 5 seconden is, klikken een boel mensen al snel weg. Zeker als de volgende pagina, en de derde pagina óók meer dan 5 seconden nodig hebben om te laden. Dat van die 5 seconden, dat weten we van Google. Zij hebben dat getal vastgesteld door het te meten. En alle factoren die ertoe bijdragen dat bezoekers een site, welke site dan ook, verlaten, worden door Google vertaald in een lagere page ranking. Hoever je site in de zoekresultaten omlaag kukelt, dat weet niemand. Het is net als het recept van Heineken bier. Iedereen weet wat er ongeveer in zit, maar in welke verhoudingen ??

teschnische SEO

Daarom is het van belang dat je óók de snelheid van je website optimaal maakt én houdt. Dat kun je bijna niet zelf doen, omdat er aardig wat technische kennis voor nodig is, én omdat de technische mogelijkheden die er bestaan (om een website te versnellen) niet door alle hosting providers worden ondersteund. Een heleboel kleine ondernemers slagen er nog wel in om zelf een WordPress site op te bouwen in in te richten, maar wij zien maar hoogst zelden een site die óók qua snelheidsbeleving is geoptimaliseerd.

Neem daarom 'ns contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden van zo'n grote beurt. Dat kunnen we in een dag doen, voor een heel redelijk bedrag.

Zie hier voor meer informatie.